maanantai 24. elokuuta 2009

Mejäilyä & tassuvaivoja

Aika kuluu kuin siivillä ja Waden Mejä-kokeestakin on jo viikko vierähtänyt. Espoossa oli taas vaikeat maastot eikä ilmakaan meitä taaskaan hellinyt. Ilma oli kuin morsian lauantaina jälkiä vedettäessä mutta tietysti sunnuntaiaamuna vettä tuli kuin saavista! Saatiin Waden kanssa aamun ensimmäinen jälki ja tietysti just silloi sade oli kovimmillaan. Lippis silmillä rämmittiin metsässä. Pari kertaa Wade lähti jäljeltä tosi lujaa toiseen suuntaan kohti läheistä peltoaukeaa, taisi olla peurojen läpikulkumatkalla tuo jälki. Molemmilla käsillä pidin jälkihihnasta kiinni kädet ojossa, kun mentiin tosi lujaa kohti "jotain" mielenkiintoista. Molemmilla kerroilla Wade oikein ulvahti sen tyypillisen äänen, kun ajoon lähti. Kolmas palautus jäljelle tuli myös, joten tulokseksi tuli Avo 0. Tällä kertaa kaikki avo-koirat sai nollat eli vaikee päivä oli. Sade oli niin kova, ettei tuomari montaa riviä kirjotellu koeselostukseen.
Alla selostus:
Tuomari: Satu Savolainen-Pulli, ohjaaja Sanna Säilä
Ohjattu lähtö. Wade jäljestää sik-sakaten jäljen molemmin puolin. 1. osuudella tuomitaan kaksi hukkaa, 2. palautus kulmalle, jonka jälkeen noin 50 m hyvää jäljestystä ja jälleen Wade poistuuparempien hajujen perään. Koe keskeytetään. Lisää harjoitusta riistarikkaassa maastossa, niin tulokset paranevat varmasti.

Hauskaa joka tapauksessa taas oli säästä huolimatta! Kokeen ylituomarikin sanoi, että "mitä huonompi tulos tulee, sen hauskempaa koiralla on metsässä ollut!" Sää parani koko ajan iltapäivää kohti ja illalla paistoikin jo aurinko.

Meidän mejäillessä Lotte pääsi viettämään päivää siskoni luo. Siellä Topi-collien kanssa oli touhuillut ja saanut paljon rapsutuksia siskon lapsilta.

Touhuilut väsyttää kovasti...


Puolessa välissä viikkoa huomasin, että Lotte ontui oikeaa takatassuansa metsässä ollessamme. Sieltä löytyikin patti ja jokin "uloke". Lääkärissä käytiin saman tien ja sieltä diagnoosiksi saatiin kesätyöntekijältä ampiaisen pistoksesta tullut tulehdus. Lotte sai kortisoonipiikin pakaraan ja särkylääkekuurin pariksi päiväksi. Saatiin kyl antibioottiresepti, jos vaiva ei mene parissa päivässä ohi. Tämä lääkärikeikka oli kyllä aika syvältä, jäi sellanen olo että lääkäri ei tienny mitään. Kaikki myötätunto opiskelijalle ja ammattiin harjoittelijalle kuitenkin ;) Perjantaina varasin toiselta lääkäriltä ajan ja hän olikin tosi ammattitaitoisen tuntuinen. Sanoi heti, että tassussa on viruksen aiheuttama syylä sekä sen lisäksi vielä bakteerin aiheuttama tulehduspatti. Hoidoksi saatiin 10 pv:n antibioottikuuri. Toivottavasti pikkuneidin tassuvaiva paranee tällä hoidolla. Ei kyllä ole paljon neidin vauhtia hidastanut ;) Painoa oli muuten tullut jo roimat 16,4 kg ja neiti on vasta 5,5 kk. Iso likka!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti