perjantai 24. heinäkuuta 2009

Leireilyä Springeripäivillä 8.-12.7.

Taasen on takana kesän Springeripäivät. Keskiviikkona 8.7. pakkasin autoon koirat ja kaikki leirivarusteet ja suuntasin hakemaan Niinaa ja Paavoa. Perille Punkalaitumelle päästiin illalla ja siitä alkoikin neljän päivän leireily. Puolet leiristä meni töiden parissa mutta päästiin jonkin verran myös itse treenailemaan. Torstai meni mejä-koulutuksessa ja verijälkien teossa ja perjantaina sitte jäljestettiin. Wadelle oli tehty n. 300m:n jälki, jonka poika suoritti jälkitarkasti. Oli tosi hyvä harjoitus seuraavaa koetta varten. Lottekin pääsi jäljestämään ekaa kertaa. Neidille oli tehty n. 10m:n u-kaarrosjälki, jonka Lotte suoritti tosi hyvin löytäen kaadolta yhtä ison sorkan kuin itse on. Eipä tyttö hätkähtänyt tätä lainkaan vaan yritti ottaa sorkan suuhunsa :) taidan saada neidistäkin oivan jäljestyskoiran! Kiitos Sari ja Anu!!!


Torstai-ja perjantai-iltoina päästiin Waden kanssa Tiinan yksityisagitreeneihin. Nyt Tiinakin pääsi toteamaan, että me ei olla edetty puolen vuoden aikana kovinkaan paljon. Wade kyllä on saanut rata- ja estevarmuutta mutta ohjaajalla menee valssit tangoiksi ;) Alla Matin ja Outin ottamia kuvia kentän laidalta, kiitos!

Näiden kahden illan aikana sain tosi hyviä oppeja ja taas intoa treenaamiseen tuli lisää. Loten kanssa harjoiteltiin myös ja neiti pääsi opettelemaan ekaa kertaa aitaa ja kolmen esteen "rataa".

Lauantaina pääsin itse metsästyskoulutukseen. Haku on Wadella edelleen samalla tasolla kuin edellisenä kesänä. Nyt pitäis harjotella metsässä siten, että Wadelle olis heitelty metsään muutamia kanidummyja, joita se löytäis. Nyt haku on pelkkää metsässä kuljeskelua eikä Wade oikein tiedä miksi siellä kuljetaan ja mitä hänen pitää tehdä. Nouto oli mennyt takapakkia (ohjaajan takia) ;). Wade alkoi leikkimään kissa-hiiri-leikkiä kanssani, kun heitin lelun sille. Ei siis tuonut lelua heti mulle vaan jouduin houkuttelemaan ja juoksemaan hiekkakasojen taakse ennen kuin herra suostui tuomaan lelun. Täytyis varmaan tehdä asialle jotain...
Sunnuntaina olin Waden kanssa Tommy Wirenin koulutuksessa. Luennolla Wiren puhui positiivisesta vahvistamisesta ja käytännön osuudella harjoiteltiin palkkion oikea-aikaista antamista sekä katsekontaktia ilman houkuttelua ja puhetta. Kyllähän Wade vieressäni kulki mutta liikkuessa ei kylläkään kovin montaa kertaa katsonut minuun. Oli kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta toiminnasta, eli tällaista treeniä lisää. Paikallaan ollessa Wade ottaa kontaktin ja namin mutta liikkeessä ei osaa ottaa namia vaan yrittää pysähtyä, kun on vilassut minua ja olisi namin aika. Vaikeeta oli vaikka olikin helppo harjoitus!!! Kokeilin myös Lottiksen kanssa samaa harjoitusta ja tyttö olikin täysin erilainen kuin Wade. Neiti olisi tapittanut minua silmiin vaikka koko ajan kunhan vain sai nameja. Onpa melko erilaiset koirat :)
Yöunet leirillä jäivät melko vähäisiksi, kun illalla valvottiin, koirat reagoivat kaikkiin ääniin ja aamuisin oli herätys tosi aikaisin. Kuitenkin jäi tosi hyvä mieli leiristä, Hiidenhelmi oli oiva paikka leireillä! Kiitos seurasta Niinalle, Kaisalle, Tiinalle ja kaikille muille tutuille ja uusille tuttavuuksille! Ensi vuonna taas!

Lotte ja Ella-sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti